Tarlada fiyat farklı, pazarda farklı

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde üreticiler ektikleri marulları hasat etmeye başladı. Tarlada üreticiden 3 liraya alınan marul pazar ve marketlerde 20 liradan satılıyor.

Gündem Yayın: 24 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.04.2024 08:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Bereketli Harran ovasında yetişen ve her biri 1 kilo ağırlıkta olan Göbekli GAP marulları üreticiler tanesini 3 liradan satıyor. İriliğiyle ön plana çıkan marullar ise pazar ve marketlerde tanesi 20 liradan satılıyor.
Bahar mevsiminin kendini hissettirdiği bugünlerde açıkta ekimi yapılan ürünlerin hasadına başlanıyor. Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde ekilen marul tarlasında zorlu hasat dönemi başladı.
Haliliye ilçesinde çiftçilik yapan Ramazan Kaçak ürettikleri Göbekli GAP marolunu tarlada toptan olarak 3 TL ye sattıklarını söyledi.
GÖBEKLİ MAROL BÖLGE İLLERİNE SATILIYOR
Ramazan Kaçak,” Bu bahçecilik bizim işimizdir kardeşlerimle birlikte yerli göbekli marolu üretip satıyoruz, bu yıl ürettiğimiz marulları toptan olarak ortalama adet fiyatı 3 TL'dir. Bu marulları başta Diyarbakır olmak üzere Güneydoğu bölgesine satıyoruz. Bu ilki hasadımızı Diyarbakır'a sattık bizim marulu tarlada 3 TL den sattık pazarlarda bizim marullarımız 20 TL'den gidiyor, yani üreten değil pazarlarda satan kazanıyor” diye konuştu.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.