Urfa’da UMKE ATAK etkin rol alacak

Sağlık Bakanlığın talimatı ile Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE personeline, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı ile Şanlıurfa AFAD Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen UMKE ATAK eğitimine katıldı.

Gündem Yayın: 06 Mayıs 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 06.05.2024 15:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Teorik ve pratik olarak verilen 5 günlük eğitimde Arama Kurtarma Eğitimi başta olmak üzere birçok konuda bilgi verildi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Abdulkadir Kısmet,”Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığımıza bağlı UMKE ekiplerimize Afad ev sahipliğinde Afad ekiplerimiz tarafından depremde arama kurtarma eğitimi verildi.

6 Şubat.2023 tarihinde ülkemizde yaşanan deprem felaketinde UMKE ekiplerimiz sağlık alanında ellerinden geleni fazlasıyla yaptılar. Bu eğitimle birlikte artık UMKE ekiplerimize depremde arama kurtarma eğitimi ve vizyonu katmış bulunmaktayız. AFAD tarafından UMKE ekiplerimize verilen bu eğitimde enkaz altındaki hastalara gelişmiş tekniklerle hastayı tespit etme kırıcı delici alet kullanma ve benzeri eğitimler verilmiştir.

 

Afad tarafından UMKE ekiplerimize verilen bu eğitimle birlikte UMKE ekiplerimiz artık depremde arama kurtarma faaliyetlerinde de görev alabilecekler. Afat, ekiplerimize, UMKE, ekiplerimize ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim”dedi.

Gönüllü sağlık çalışanları tarafından oluşturulan UMKE ATAK; arama kurtarma faaliyeti yaparak, ulusal ve uluslararası hali hazırda hizmette bulunan UMKE çatısı altında kuruldu. Daha önce arama kurtarma fonksiyonu olmayan, sadece medikal yardım amaçlı hizmette bulunan UMKE ekipleri verilen ATAK eğitimleriyle birlikte arama kurtarma faaliyetine katılarak ihtiyaç sahiplerine daha donanımlı bir hizmet sunacak. AFAD ile koordineli olarak görev yapacak UMKE ATAK timleri, almış oldukları eğitim sonrasında ulusal veya uluslararası olası bir afet durumunda görev alacaklar.

Bu kapsamda 19. Bölge UMKE timleri, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa AFAD Müdürlüğünce gerçekleştirilen UMKE ATAK eğitimlerine katıldı. 5 gün süren teorik ve pratik olarak gerçekleştirilen eğitimlerde personellere Enkazda Kişi Arama ve Kurtarma, Toplu Trafik Kazalarında Araç İçi Arama Kurtarma, Çığda Arama Kurtarma, Selde Arama Kurtarma, KBRN Arama Kurtarma gibi çeşitli konularında eğitim verildi.

Şanlıurfa ve bölge illerinde UMKE personellerine yönelik yapılan UMKE ATAK eğitimleri bakanlığın koordinasyonunda ilerleyen günlerde devam edeceği belirtildi.

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.