Şanlıurfa’nın bütün değerleri kayıt altına alınıyor

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde başlatılan Şanlıurfa İli Kültür Envanteri Projesi kapsamında il genelinde bütün tescilli ve tescilsiz taşınmaz kültür varlıklarının envanteri çıkarılarak kayıt altına alınıyor.

Gündem Yayın: 09 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 09.05.2024 09:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Şanlıurfa Valiliği’nin Proje Sahipliği yaptığı ve Batman Üniversitesi ile Harran Üniversitesi’nin ortaklığını üstlendiği Şanlıurfa İli Kültür Envanteri Projesi’nde tescilli/tescilsiz bütün taşınmaz kültür varlıkları, sit alanları ve ören yerlerinin envanteri çıkarılarak kültürel mirasın beşerî ve doğal tahribata karşı korunması amaçlanıyor.
18 aylık bir süreçte tamamlanması planlanan çalışmanın bütçesi ise Şanlıurfa Valiliği ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından tesis edilen bütçeler doğrultusunda destekleniyor.
Projeye Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) iştirak ederken, çalışma Batman Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Arkeolog Prof. Dr. Gülriz Kozbe’nin Bilimsel Koordinatörlüğü ve Sorumluluğu altında yürütülüyor.
KÜLTÜR VARLIKLARI YAZILI, GÖRSEL VE DİJİTAL BELGELENİYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izinleri doğrultusunda yürütülen çalışma çerçevesinde Şanlıurfa sınırları içinde yer alan 13 ilçenin merkez ve kırsal kesimlerinde bütün kültürel varlıkların envanteri çıkarılarak; bunlar yazılı, görsel ve dijital belgeleme ile kayıt altına alınıyor.
Batman ve Harran Üniversitelerinden katılan akademisyen heyetinin yanı sıra arkeolog, sanat tarihçisi, mimar-restoratör gibi uzmanlardan oluşan bir ekibin çalışmaları 18 aylık bir zaman zarfını kapsıyor.
VALİ ŞILDAK “İLİMİZE HAYIRLI OLSUN”
Vali Hasan Şıldak da projeyle ilgili olarak “İlimiz sınırları içerisinde bulunan tescilli ve tescilsiz bütün taşınmaz kültür varlıkları, sit alanları ve ören yerlerinin envanterini çıkarmak amacıyla yeni bir proje başlattık. Şanlıurfa İli Kültür Envanteri Projesi, Valiliğimizin öncülüğünde GAP İdaresi, Batman Üniversitesi ve Harran Üniversitesinin katkılarıyla hayata geçirildi. Güçlü bir akademik kadro ve araştırma ekibiyle yürütülecek proje sayesinde Şanlıurfa’nın zengin kültürel mirası kayıt altına alınmış olacak. İlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.