Şanlıurfa’da yaz öncesi klima yoğunluğu

Şanlıurfa'da yaklaşan Yaz ay öncesi araç sürücüleri klima gaz dolumu için Evren sanayi sitesinin yolunu tuttu. Demir,” Araç polen filtrelerini değiştirmemiz gerekiyor eğer değiştirilmediği takdirde astım ve bronşit hastaları için tehlikeli olabilir”dedi.

Gündem Yayın: 22 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 22.04.2024 13:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Hava sıcaklıklarında son günlerde görülen yükseliş araç klimalarına duyulan ihtiyacı artırırken, bu cihazların tamir ve bakımını yapan servislerde de yoğunluğa neden oldu.
Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarında son günlerde görülen yükseliş araç klimalarına duyulan ihtiyacı artırırken, bu cihazların tamir ve bakımını yapan Oto esnafında yoğunluğa neden oldu.
Evren Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren Klima gaz dolum esnafı Ahmet Demir yaptığı açıklamada, son günlerde havaların ısınmasıyla bakıma veya tamire gelen sürücü sayısında artış olduğunu söyledi.
“ARAÇ SAHİPLERİ MERDİVEN ALTI ÜRÜNLERE DE DİKKAT ETSİNLER”
Havaların ısınması ile birlikte araç klimaların bakımları yapılması gerektiğini ifade eden Ahmet Demir, “Araç klima bakımları yapılmadığı zaman kompresör arızaları başlar. Araç sahipleri klima kontrolünü kendileri yapamazlar bizim cihazlarımız var araç klimasına cihaza bağladığımız takdirde anlıyoruz ki neyin olup olmadığını araç sahipleri merdiven altı ürünlere de dikkat etsinler” dedi
“6 AYDA BİR ARAÇ POLEN FİLTRELERİNİ DEĞİŞTİRMEK ŞART “
Araç bakım klimalarının çeşit çeşit gazların bulunduğunu söyleyen Demir, Araç klima gazları yanlış yapıldığı takdirde araçlarda yanına meydana gelir, r12, r 134 bir de yeni çıkan r 1 2 3 4 gazlar her araç için farklılık gösteriyor araç klima gazlarında fiyatlarına göre değişkenlik gösteriyor. Küçük araçların 1.000- 1250 TL arası büyük araçlar 1500-2000 arası her yıl periyodik bu şekilde araç klima kontrolleri yapılması, şart 6 ayda bir araç polen filtrelerini değiştirmemiz gerekiyor eğer değiştirilmediği takdirde astım ve bronşit hastaları için tehlikeli olabilir” şeklinde konuştu.

 

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.